Història L´Agrupació de Sords de Vic i Comarca

INAGURACIÓ


Febrer de 1972
La història de la Agrupació de Sords de Vic i Comarca es remunta a l'any 1972 quan un grup de persones sordes residents en la comarca d'Osona van veure la necessitat d'agrupar-se i van decidir fundar una associació per a persones sordes. La fundació va ser encapçalada per Antonio Elias Camps (president) que llavors vivia a Sant Quirze de Besora. Juntament amb ell van col·laborar, com membres de la junta directiva Enric Gili (vice-president), Maria Molist (tresorera), José Farrés (esports), i dues persones oïdores que també van voler participar d'aquesta iniciativa: Fina Arqués (secretària) i el reverend Josep Parés (comptable). En la seva creació, van anar solament 14 socis els membres que es van congregar i llavors es va fer cridar "Agrupació de Sordmuts de Vic i Comarca" posteriorment es va substituir el nom "sordmuts" pel de "sords".

L'any 1982 agafa el relleu a la presidència Jordi Puigsasllosas Casanovas fins a l'actualitat. Des de llavors aquesta Agrupació ha anat augmentando el nombre de socis fins a arribar a la xifra actual uns setanta socis.
 
25 aniversari
 

Febrer de 1997
Actualment, vam centrar els nostres esforços a seguir lluitant per millorar nostra Agrupació dia i dia. Ja hem complert els 25 anys, junts esperem arribar a les noces d'or i molts anys més.
 
Agrupació de Sords de Vic i Comarca · C/ Riera, 27 bis 08500 VIC (Barcelona) · Fax i Telf: 93 883 21 59